Dreiging sluiting Kinderboerderij "De Waalrakkers"

Gepubliceerd op 17 juli 2024 om 21:37

Met grote bezorgdheid willen wij u informeren over het voornemen van de gemeente Hoorn om kinderboerderij De Waalrakkers te sluiten in het kader van bezuinigingen. Deze beslissing heeft diepe impact op onze gemeenschap, vooral voor de kinderen die regelmatig de kinderboerderij bezoeken en daar veel leren over dieren en natuur, maar ook voor de vrijwilligers die zich altijd enorm inzetten.

De Waalrakkers is meer dan een plek waar dieren worden verzorgd. Het is een ontmoetingsplaats waar jong en oud samenkomen, een educatieve omgeving die kinderen kennis laat maken met dierverzorging en duurzaamheid, en een waardevol groen gebied in onze stad. Ook is er de grote angst dat ze hier op dit mooie stukje groen aan de dijk hoogbouw woningen gaan plaatsen.  De sluiting zou een groot verlies betekenen voor onze gemeenschap.

Daarom zijn wij een handtekeningenactie gestart om de sluiting van De Waalrakkers te voorkomen. Wij vragen uw steun om dit belangrijke deel van onze gemeenschap te behouden. Met voldoende handtekeningen kunnen we de gemeente laten zien hoe belangrijk de kinderboerderij is voor ons allen en hopelijk de sluiting voorkomen.

Teken daarom hier de petitie om de sluiting van Kinderboerderij te voorkomen

Reactie plaatsen

Reacties

Amira Al sowadil
2 maanden geleden

Het is een prachtige plek voor kinderen om een ​​leuke en leuke tijd met dieren door te brengen en te profiteren van informatie over dieren en hoe ze ermee om moeten gaan. Ik hoop dat het niet gesloten zal zijn.

Bart Willem Butter
24 dagen geleden

Erg belangrijk voor het welzijn van kinderen om de Waalrakkers open te houden. Contact met dieren dan wel de natuur is van levensbelang. Zeker voor de toekomstige generaties.

Henriette Hoots
15 dagen geleden

De kinderboerderij moet open blijven